Gun Molinders böcker

 

 

 

Gun Molinder

” Jag brinner för barn och ungdomar som har det svårt och vill gärna tillsammans med TMD, Tillsammans mot droger, bidra med material till studiecirklar, föreningar, lärare, föräldrar och andra vuxna samt naturligtvis ungdomar.

Jag skriver böcker i romanform som skildrar tankar, attityder och beteende så att man lättare kan förstå hur och varför våra unga faller in i ett självskadebeteende, anorexia och drogberoende utan att ha haft problem i hemmet eller uppväxten.

Jag skriver också om en grabb som just har det. Ett maskrosbarn med en eländig tillvaro. Var femte barn i Sverige har det så och därför var det viktigt att skriva om det i upplysningens syfte. Det är svårt att sätta sig in i de ungarnas uppväxt.

Mina övriga romaner, deckare och sagor går att se på www.guntan.se

Jag är fritidspedagog och har i mitt yrkesverksamma liv jobbat med alla åldrar”.

Vi på TMD är mycket glada över att här nedan tillhandahålla fyra mycket läsvärda böcker skrivna av Gun.

                                                                               

         

Av och med Jessica Karlén
En kille som känner sig både obetydlig och värdelös i skuggan av sin bror, mobbing, pressen av att bli som de där andra i skolan och på nätet. Plötsligt finner han sin plats i ortens simmarklubb där han lyckas med allt han önskat sig men är ändå inte nöjd. Här kan föräldrar och tränare se varningstecken då en ung kille drabbas.

 

Vänligen klicka på den blå länken nedan och skriv in ditt lösenord för att ta del av boken.

 

Urban Turban

 

Detta är en berättelse om en tjej som drabbas av den svåra sjukdomen Anorexia Neurosa. Skriven med en förhoppning om att ge stöd till de som drabbas.

 

Vänligen klicka på den blå länken nedan och skriv in ditt lösenord för att ta del av boken.

 

Sara vill inte äta

 

Denna berättelse vill skildra att det inte måste vara orsaker som våld, sex, missbruk och sådant som skapar en svår ångest i våra ungar. Så svår att de måste skada sig själva för att stå ut för stunden. Rebecka har många vuxna omkring sig som bryr sig om henne men de har ingen kunskap om vad som rört sig i det söta huvudet eller vilka känslor det gett.

 

Vänligen klicka på den blå länken nedan och skriv in ditt lösenord för att ta del av boken.

 

Rebecka skadar sig

 

Albin och Lillan bor med sin mamma som är drogberoende. Pappa sitter i fängelse men den brådmogne pojken tar hand om sin familj fast han bara är åtta år. Det svåraste är då Evert kommer med de grå och alla flaskor. Då blir det bråkigt och barnen gömmer sig därför i garderoben. Med en filt över sig kan de låtsas att de är någon annanstans. De drömmer om att bli en riktig familj och att deras pappa ska komma hem till dem. Då ska allt bli bra för han kan laga mat och göra roliga saker. Precis som Brazars pappa.

 

Vänligen klicka på den blå länken nedan och skrivin ditt lösenord för att ta del av boken.

 

Maskrosbarnet Albin