LIVE WORKSHOP – RENT FÖRENINGSLIV

– Hur fostrar föreningslivet friska, harmoniska och trygga ungdomar?
Hör Michael Åhlén berätta om hur man skapar ett rent föreningsliv, vad som förväntas av mig som ledare, hur man skapar förtroende bland barn och ungdomar och på vilka sätt man kan vara en förebild. 

                                                                               

         

Av och med Michael Åhlén

Av och med Jessica Karlén
Av och med Jessica Karlén

Vad förväntas av mig som ledare i en förening? Är man ledare 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan? Hur kan man hantera problem som rör ett barn eller en ungdom inom föreningslivet och hur förs en konstruktiv dialog med föräldrarna kring detta?

Michael Åhlén har en gedigen friidrottsbakgrund och stor erfarenhet från föreningslivet över flera decennier. Han har tävlat för Linden, Hammarby, Öbacka och Brännan inom allt från sprint till Lidingöloppet. Förutom att vara aktiv inom friidrotten har han även spelat fotboll i Djurgården som liten grabb samt provat på simning i simklubben Neptun SK. Michael har likaså suttit i styrelsen för Brännans IF samt Sundsvalls AIK brottning där hans son Rikard tidigare varit aktiv innan sitt nuvarande uppdrag som hjälptränare för de yngre barnen i Härnösands Brottarklubb. Hans dotter Petra tävlar i brottning och tillhör toppskiktet i Sverige i sin ålderskategori och viktklass. Med många resor, utbildningar, träningar, tävlingar och uppgifter att ta sig an spenderar Michael stora delar av sin fritid inom föreningslivet. 

Genom sitt arbete, sedan 25 år tillbaka, med att informera skolpersonal, föräldrar, ungdomar och föreningsledare i ämnen som självskadebeteende, ätstörningar, alkohol, droger, tobak, mobbning m.m. har han arbetat mycket med dessa frågor i föreningslivet. För Michael finns det många saker en förening kan göra för att fostra friska, harmoniska och trygga ungdomar – vilket är en god investering för framtiden!

Välkommen att lyssna på Michaels tankar om hur man skapar ett rent föreningsliv!

 

I den här föreläsningsworkshopen delar han med sig av sina idéer och ger konkreta förslag på hur föreningar kan arbeta förebyggande för att skapa ett rent föreningsliv samt hur man kan komma till rätta med olika sorters
problematik. Arbetssättet som delges i föreläsningen kan anpassas till den enskilda verksamheten och är utformat så att det ska fungera i alla typer av föreningar.

 

VÄLKOMNA!

Av och med Jessica Karlén